Betrodd av 240.000+ personer

Vetenskapligt bevisat

Volymrabatter på upp till 15%

Din kundvagn

Irländsk biffgryta

Portioner: 15 Förberedelsetid: 20-25 minuter Tillagningstid: 2 timmar
Bariatrisk vänlig irländsk nötköttstuvning

Det här är en mångsidig twist på en irländsk klassiker - perfekt för St. Patrick's Day! Vi har modifierat en klassisk version av biffgryta och gjort den lite mer bariatriskvänlig genom att minska mängden potatis, öka proteinet och lägga till några fler grönsaker. Detta recept kan också göras i en omedelbar kruka eller crockpot beroende på din tid!

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 900 g nötkött - skuret i 1 tum stora kuber, synligt fett borttaget
  • 2 msk mjöl för alla ändamål
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl nötköttsbuljong med låg natriumhalt
  • 1 kopp Guinness stout-öl - valfritt
  • 2 tsk Worcestershiresås
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • 1 stor gul lök, tärnad stor
  • 2 stora stjälkar selleri, tärnade stora
  • 3 stora morötter, tärnade i stora tärningar
  • 2 potatisar av typen Yukon Gold eller Red Skin, tärnade i stora tärningar
  • ½ kopp frysta ärtor
  • 225 ml baby bella-champinjoner, skivade
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar efter smak


Vägbeskrivning

  1. Placera en dutch oven eller stor gryta på medelvärme och låt förvärma i ca 5 minuter. Förbered alla grönsaker.
  2. Skär köttet i stora bitar och ta bort synligt fett. Sprid ut i ett jämnt lager på skärbrädan. Strö över mjöl och vänd runt så att det täcker.
  3. Tillsätt 1 msk olja i grytan och lägg sedan i ca 10 köttbitar. Överfyll inte pannan, då blir köttet inte brynt. Vänd varannan minut tills det är helt brynt. Du kommer sannolikt att behöva göra 2-3 satser. Ta bort från pannan och lägg åt sidan.
  4. Tillsätt tomatpuré i pannan och koka i 1-2 minuter för att utveckla smaken. Tillsätt Guinness-öl för att smälta pannan och skrapa botten för att få med alla bitar. Tillsätt köttbuljong, Worcestershiresås, timjan och lagerblad och lägg tillbaka köttet i pannan. Låt koka upp och sänk sedan till en simmer. Låt koka på låg värme i 2 timmar.
  5. Tillsätt alla grönsaker och övriga ingredienser i grytan och fortsätt att sjuda på låg värme i ytterligare en timme, eller tills köttet är mycket mört och grönsakerna har mjuknat. Krydda med salt och peppar efter smak.


Obs: Öl är valfritt, om du väljer att utelämna det, byt ut ytterligare 1 kopp nötköttbuljong.

Andra tillagningsmetoder:

För Crockpot: Koka på låg värme i 6-8 timmar

För Instant Pot: Koka på hög värme i 60 minuter och låt trycket avta naturligt i 15 minuter







Föregående inlägg
Nästa inlägg

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras