Betrodd av 240.000+ personer

Vetenskapligt bevisat

Volymrabatter på upp till 15%

Din kundvagn

Kyckling, quinoa och grönsaker i en gryta

One Pot Chicken Bariatric Recipe by Celebrate Vitamins

Veckokvällsmiddagar är ofta hektiska och måltider med en kruka kan vara en riktig livräddare! Detta kycklingrecept med en gryta kombinerar magert protein som kyckling, fullkorn som quinoa eller råris och massor av näringstäta grönsaker, så att du kan få en näringsrik och tillfredsställande måltid på nolltid!


Serveringar: 6 Förberedelsetid: 15 Tillagningstid: 25

Ingredienser

  • 1 200 g benfritt, skinnfritt kycklingbröst, tärnat
  • 1 dl quinoa, sköljd och avrunnen
  • 1 medelstor lök, tärnad
  • 1 stor morot, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl kycklingbuljong med låg natriumhalt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk italiensk kryddning
  • 1 citron, juice och zest
  • 2 koppar fryst riven blomkål
  • 1 kopp frysta ärtor
  • 2 dl babyspenat, hackad
  • ½ kopp vanlig grekisk yoghurt
  • Salt och peppar efter smak

Vägbeskrivning

  1. Värm upp en gryta eller stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt 2 msk olivolja i pannan och låt den värmas upp. Lägg i kycklingen i ett lager och låt den brynas på alla sidor. Ta bort från pannan och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt lök och morot i kastrullen. Koka i 1-2 minuter eller tills de är lite mjuka. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare en minut.
  3. Tillsätt quinoa i pannan, rör om för att täcka med olja. Häll i kycklingbuljong och lägg tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt alla kryddor, citronsaft och citronskal. Täck över och låt koka i 15 minuter eller tills quinoan är mjuk.
  4. Tillsätt fryst blomkålsris, frysta ärtor, fryst broccoli och spenat i pannan. Rör om, täck över och låt koka i ytterligare 5 minuter.
  5. Efter 5 minuter, rör i den grekiska yoghurten och rör om för att kombinera. Krydda med salt och peppar efter smak!



Föregående inlägg
Nästa inlägg

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras