
Plåtpannmåltider är ett utmärkt tillskott till alla veckokvällsrutiner. De är snabba, effektiva och gör städningen till en barnlek. Vårt recept kombinerar alla dina favoritdelar av en klassisk stir fry men med en enkel hemlagad sås! Du kan också prova detta med kyckling, fläsk eller ett växtbaserat alternativ som tofu.
Serverar: 4
Förberedelsetid 10 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Ingredienser:
-
475 ml färsk lax, skuren i tärningar
-
2 dl hackade broccolibuketter
-
1 paprika, röd eller gul, i skivor
-
1 kopp tändsticksformade morötter
-
1gul lök, skivad
-
1 kopp sockerärtor, ändarna borttagna
-
Salt och peppar efter smak
Sås
-
¼ kopp sojasås med låg natriumhalt
-
3 msk vatten
-
3 msk sockerfri lönnsirap
-
2 vitlöksklyftor, finhackade
-
½ tsk malen ingefära
-
2 tsk majsstärkelse
Vägbeskrivning
- Förvärm ugnen till 215° C. Klä ett bakplåtspapper med folie och spraya med non-stick matlagningsspray.
- Förbered och hacka alla grönsaker, skär laxen i 2,5 cm stora tärningar och lägg åt sidan. Lägg alla grönsaker i ett jämnt lager på ett bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar.
- Baka i den förvärmda ugnen i 15 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg laxbitarna på plåten för att grädda.
- Ställ tillbaka in i ugnen och baka i 10 minuter eller tills laxen är genomstekt.
- Medan grönsakerna bakas, rör ihop ingredienserna till såsen i en liten kastrull. Koka i 2-4 minuter tills såsen tjocknar.
- Ta ut plåten ur ugnen och ringla såsen över laxen och grönsakerna.
- Servera med råris, quinoa eller blomkålsris.