
Ta en resa till Italien med en skål Pasta e Fagioli (pasta och bönor). Denna klassiska italienska soppa är proteinrik, fylld med kött, rejäla grönsaker, mör pasta och massor av smak. För att göra detta recept mer bariatriskvänligt har vi ökat proteinet, minskat mängden pasta och lagt till några extra grönsaker i mixen! Den här lättlagade soppan är klar på under 40 minuter och är den perfekta tröstmaten att lägga till i din rotation för de kyliga vinterkvällarna.
Ger 15 portioner
Tillagningstid: 35 - 40 minuter
Ingredienser för soppan
- 1 msk olivolja
- 900 g. 99% magert nötkött
- 1 stor gul lök, tärnad
- 2 stora morötter, tärnade
- 2 revbensselleri, tärnad
- 2 vitlöksklyftor, finhackad
- 1 msk italiensk kryddning
- 1 - 850 ml burk krossade tomater
- 1 - 450 ml burk tärnade tomater, ej avrunna
- 2 - 450 ml burkar vita bönor, avrunna
- 4 koppar kycklingfond
- 1 kopp torkad pasta (armbågar eller ditallini)
- 2 dl grönkål, finhackad
- 120 ml mager keso, mixad tills den är slät
- Salt och peppar efter smak
Vägbeskrivning
- Tillsätt olja i en stor gryta och låt värma 1-2 minuter. Tillsätt nötköttet och bryt ner det i små bitar i pannan. Stek tills det är helt brynt.
- Tillsätt lök, selleri och morötter. Koka i 5 minuter tills de mjuknat.
- Tillsätt vitlök, krossade tomater, tärnade tomater, vita bönor och kycklingfond. Låt koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt pasta och grönkål och koka i ytterligare 10 minuter eller tills pastan är kokt. Det här är en tjock soppa men om den blir för tjock, tillsätt 1 kopp vatten.
- Ta bort från värmen, rör i blandad keso. Krydda med salt och peppar efter smak.