
Möt din nya vardagsmiddag - söta och rökiga laxburgare. Med lite sötma, lite rök och lite krydda kombinerar dessa burgare saftig lax smaksatt med vitlök, chipotle och koriander med en krämig, lätt kryddig adobosås. Servera på ett fullkornsbröd eller i en salladswrap med skivade tomater och lök. Dessa läckra laxburgare är lätta att göra, sprängfyllda med smak och redo på under en timme för en enkel måltid på vardagskvällen.
| Gör: 4-6 hamburgare | Förberedelsetid: 25 minuter | Tillagningstid: 10 minuter |
Ingredienser
- 450 g skinnfri laxfilé
- 1 vitlöksklyfta, grovhackad
- ½ liten lök, grovhackad
- 2 stora ägg
- ½ dl brödsmulor av fullkornsvete
- 2 msk koriander, finhackad
- 1 chipotlepeppar i adobo, finhackad
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- ½ tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
Söt och rökig adobosås
- 1 chipotlepeppar i adobo
- 1 msk honung
- ½ tsk vitlökspulver
- 1 msk koriander, finhackad
- 2 msk lätt majonnäs
- ¼ dl grekisk yoghurt
Instruktioner för servering: Fullkornsbröd eller salladswraps, skivade tomater, skivad lök
Vägbeskrivning
- Förvärm ugnen till (200 C).
- Lägg lök och vitlök i en matberedare. Pulsa tills det är finhackat. Skär laxen i stora bitar och lägg i matberedaren. Pulsa tills laxen är mald och klibbar ihop men inte är en slät pasta. Om du pulserar för mycket kommer burgarna att bli sega.
- Överför laxblandningen till en skål. Tillsätt ägg, ströbröd, koriander och kryddor. Blanda för att kombinera. Forma till hamburgerbiffar och lägg åt sidan.
- Klä ett bakplåtspapper med pergamentpapper. Spraya med nonstick matlagningsspray.
- Lägg ut burgarna på bakplåtspappret.
- Baka i 10 minuter eller tills de är helt fasta.
- Gör såsen genom att finhacka chipotlepepparn och blanda alla ingredienser i en liten skål.
- Montera burgarna på fullkornsbröd med sallad, tomat och lök, om så önskas. Bred över 1 msk av den rökiga adobosåsen på bröden.