
Den bariatriskvänliga vårrullskålen har alla de bästa delarna av en färsk vårrulle utan besväret med att montera dem i rullar. Denna dekonstruerade variant av den traditionella vårrullen är lika smaskig som originalet och är fylld med färska morötter, kål, paprika, gurka och salladslök. Sedan toppas den med en extremt smakrik, läcker koriander-jordnötssås. Är du inte ett fan av koriander? Inga problem, lämna bara ut den för en lika aptitretande jordnötssås!
Dessa fräscha, hälsosamma vårrullar är snabba och enkla, vilket gör dem till den perfekta vår- eller sommarrätten för en hektisk veckokvällsmåltid eller lunchmåltidsskålar.
| Portioner: 4 | Förberedelsetid: 30 minuter | Tillagningstid: 10 minuter |
Ingredienser för rätten
- 225 ml vermicelli risnudlar
- 475 ml kokt kyckling, räkor eller tofu
- 1 kopp strimlad kål
- ½ dl strimlad morot
- 1 röd paprika, i tunna skivor
- 1 engelsk gurka, skivad
- 2 salladslökar, tunt skivade
- ½ kopp rostade jordnötter, grovhackade
- Valfritt: 1 kopp tinad edamame, skivad mango eller avokado
Till såsen
- ½ dl jordnötssmörspulver
- ¼ kopp vatten
- 2 msk sojasås med låg natriumhalt
- 1 msk risvinäger
- ½ - 1 msk chili vitlökssås (sambal), använd mindre om du är känslig för kryddor
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven mald ingefära
- 2 msk koriander, finhackad
Tillagning
- Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen, ställ åt sidan för att svalna. Förbered alla grönsaker.
- För att göra såsen, tillsätt alla ingredienser i en liten skål och vispa för att kombinera. Om den är för tjock, tillsätt upp till 2 matskedar vatten.
- För att montera skålen, lägg risnudlar och protein i botten av en skål. Toppa med grönsaker efter önskemål. Toppa med jordnötter, hackad koriander och salladslök.
- Ringla 2 msk av såsen över skålen och servera.
** Om du förbereder en måltid, montera skålen i en lufttät behållare separat från såsen. Toppa med såsen innan du äter.